MILLIY IQTISODIYOTNING TURIZM SOHASIDA HUDUDIY IXTISOSLASHTIRILISH VOSITALARINI SHAKLLANTIRISH VA RIVOJLANTIRISH (Marketing Journal, 2025)
Mazkur maqolada milliy iqtisodiyotda turizm sohasining hududiy ixtisoslashuvini shakllantirish va rivojlantirish jarayonlari tahlil qilindi. Tadqiqot davomida hududlarning turistik salohiyati, resurslar bazasi va ixtisoslashuv darajasi statistik va qiyosiy usullar asosida oʻrganildi. Hududiy ixtisoslashuvni shakllantirishda strategik rejalashtirish, marketing yondashuvlari va raqamli texnologiyalarning ahamiyati aniqlandi. Hududlar oʻrtasida turizmni muvozanatli rivojlantirish, investitsiyalarni jalb etish va raqobatbardoshlikni oshirish imkoniyatlari baholandi. Natijalar hududiy ixtisoslashuv turizm samaradorligini oshirganini va milliy iqtisodiyot rivojlanishiga ijobiy taʼsir koʻrsatganini tasdiqladi.