KORXONALARNING BOZOR FAOLIYATIDA MAJBURIYATLARNING BUXGALTERIYA HISOBINI SAMARALI YURITISH (Marketing Journal, 2024)
Ushbu maqolada mulkka boʻlgan munosabatlar oʻzgarishida yuzaga keladigan majburiyatlar hisobining xususiyatlari hamda korxonaga kirim qilinayotgan mulkka egalik koʻlami qanday boʻlsa ham buxgalteriya qonuniyatlari uni buxgalteriya balansi aktivida aks ettirishga yetarli asos deb qabul qiladi, yaʼni xoʻjalik faoliyati eʼtirof etilgan paytdan boshlanadi va korxonaning majburiyatlari koʻlami uning moliyaviy holati bilan qiziquvchi shaxslarga koʻrsatiladi.