TOʻQIMACHILIK KORXONALARIDA DIVERSIFIKATSIYA STRATEGIYALARIDAN FOYDALANISHNING AFZALLIKLARI VA OʻZIGA XOSLIGI (Marketing Journal, 2024)
Mazkur maqolada toʻqimachilik korxonalarida diversifikatsiya strategiyalaridan foydalanish boʻyicha taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan. Samarqand viloyatining paxta-toʻqimachilik klasterlari faoliyati oʻrganilgan va ularning ishlab chiqarish quvvatlaridan foydalanish samaradorligi tahlil qilingan. Samarqand viloyati paxtatoʻqimachilik klasterlarining ishlab chiqarish faoliyatini diversifikatsiya darajasi aniqlangan va diversifikatsiya strategiyalaridan foydalanish boʻyicha taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan.