CHIQINDILARNI QAYTA ISHLASH JARAYONLARIDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISHNING XORIJ TAJRIBASI (Marketing Journal, 2024)
Raqamli texnologiyalar — bu maʼlumotlarni boshqarish va qayta ishlash texnologiyasi boʻlib, bunda chiqindi mahsulotlarni saqlash, himoyalash, qayta ishlash kabi amallar ustida ishlar olib boriladi. Raqamli texnologiyalar insoniyat taraqqiyotining turli bosqichlarida mavjud boʻlgan boʻlsa-da, hozirgi zamon raqamli va axborotlashgan jamiyatning oʻziga xos xususiyati shundaki, sivilizatsiya tarixida birinchi marta bilimlarga erishish va ishlab chiqarishga sarflanadiganenergiya, xomashyo, materiallar va moddiy isteʼmol buyumlariga sarflanadigan xarajatlardan ustunlik qilmoqda, yaʼni,raqamli texnologiyalar mavjud yangi texnologiyalar orasida yetakchi oʻrinni egallamoqda.