OʻZBEKISTONNING TOʻQIMACHILIK MAHSULOTLARI EKSPORTIDA YANGI BOZORLAR: YEVROPA ITTIFOQI BOZORIGA KIRISHNING STRATEGIK AHAMIYATI (Marketing Journal, 2024)
Ushbu maqola Oʻzbekistonning toʻqimachilik va tikuv-trikotaj sanoatini eksport qilish salohiyatini oshirish, mahalliy mahsulotlarni xorij bozorlariga chiqishiga sharoit yaratish va Yevropa Ittifoqi bilan hamkorlikni mustahkamlash strategiyalarini tahlil qilingan. Maqolada, Shuningdek, hukumat tashabbuslari, qonunchilik hujjatlari, statistik koʻrsatkichlar va Oʻzbekistonning Yevropa Ittifoqining GSP+savdo imtiyozlari tizimiga qoʻshilishidan keyingi eksport hajmining oʻsishi kabi masalalar ochib berilgan. Yevropa Ittifoqi bilan munosabatlar va xalqaro integratsiya yoʻlida erishilgan yutuqlar, Yevropa Ittifoqining Oʻzbekistonning JSTga aʼzo boʻlish jarayoniga moliyaviy yordam koʻrsatishi va GSP+ tizimining mamlakat eksportiga taʼsiri yoritib berilgan.