MEHNAT BOZORIDA AYOLLARNING IQTISODIY FAOLLIGINI OSHIRISH YOʻLLARI (Marketing Journal, 2024)
Maqolada mehnat bozorida ayollar faolligini oshirish, ularning ish bilan bandlik imkoniyatlarini kengaytirishning zarurati va ahamiyati yoritilgan boʻlib, xorijiy va mahalliy olimlar tomonidan amalga oshirilgan tadqiqotlar va Oʻzbekiston mehnat bozori holati hamda unda ayol mehnat resurslarining ishtiroki tahlil qilingan. Shuningdek, bu boradagi mamlakatda mavjud muammolarga toʻxtalib, qator choratadbirlarni amalga oshirish taklif berilgan. Jumladan, moslashuvchan bandlik ayollar mehnat faoliyatining optimal koʻrinishi sifatida taqdim etilgan.