QASHQADARYO MINTAQASI IQTISODIYOTINING INNOVATSION RIVOJLANISH TENDENSIYALARI VA BARQARORLIGI TAHLILI (Marketing Journal, 2024)
Oʻzbekistonda mintaqalarning iqtisodiy barqarorligini taʼminlash, hududlarni innovatsion iqtisodiy rivojlantirish borasida keng koʻlamli islohotlar amalga oshirilmoqda. Mintaqada innovatsion iqtisodiy rivojlanishni moliyaviy-iqtisodiy qoʻllab-quvvatlash mexanizmini jadal rivojlantirish, tadbirkorlik subyektlariga qulay investitsiya muhitini yaratish, iqtisodiyot tarmoqlari va ijtimoiy sohani qoʻllabquvvatlash, shuningdek, davlat-xususiy sheriklik asosida yangi infratuzilma obyektlarini barpo etish, shu asosda aholi bandligini taʼminlash va ularning turmush darajasini yanada yaxshilash kabi muhim vazifalar belgilangan. Mazkur vazifalarni samarali tarzda bajarish uchun respublika hududlarining tabiiy-iqtisodiy salohiyatini oʻrganish, ularning oʻziga xos xususiyatlarini aniqlash, ishlab chiqarish koʻlamini oshirish va barqarorligini taʼminlashda innovatsiya faoliyatini rivojlantirish va istiqbollarini ishlab chiqish boʻyicha chuqur tadqiqotlar olib borish mazkur mavzuning dolzarbligini belgilaydi.