OʻZBEKISTON MICE TURIZMINI RIVOJLANTIRISHDA XORIJ TAJRIBASIDAN FOYDALANISH (Marketing Journal, 2024)
Maqolada MICE turizm bozorini rivojlantirish bo‘yicha xorij tajribasi masalalari ko‘rib chiqilgan. MICE turizmi rivojlangan davlatlarning ustuvor yo‘nalishlari o‘rganilgan. MICE turizmini rivojlantirish orqali mamlakat iqtisodiyotini ijtimoiyiqtisodiy rivojlantirish, biznes-turizm turini rivojlantirish orqali mamlakatga tadbirkorlarni jalb qilish hamda milliy iqtisodiyotga ijobiy ta’sir ko‘rsatish masalalari tahlil etilgan. Shuningdek, O‘zbekistonda MICE turizmini rivojlantirish orqali erishiladigan natijalar, biznes sayyohlar kelishi natijasida mamlakatga valyuta oqimini oshirish va infratuzilmaning rivojlanishi haqidagi fikr va mulohazalar keltirilgan.