TEMIR YOʻL TRANSPORTI TIZIMINING IQTISODIY SAMARADORLIGINI TAHLIL QILISH VA BAHOLASH USULLARI (Marketing Journal, 2024)
Ushbu maqolada transport tizimining, xususan, temir yoʻl transportining iqtisodiy samaradorligini baholash usullari va koʻrsatkichlari keng tahlil qilingan. Jahon tajribasi va Oʻzbekiston sharoitida mavjud yondashuvlar, ularning ustun va zaif jihatlari oʻrganildi. Temir yoʻl transportining samaradorligini baholashda statik va dinamik yondashuvlar, shuningdek, oqimli jarayonlar tahlili asosida ishlab chiqilgan kompleks koʻrsatkichlar tizimi taklif etilgan. Tadqiqotda transport strategiyasining natijadorligi, infratuzilma rivoji, rentabellik va xizmatlar sifati kabi mezonlar asosida baholashning tizimli metodologiyasi ishlab chiqildi.