AGROKLASTER TIZIMIDA INNOVATSION BOSHQARUVNI TAKOMILLASHTIRISHNING NAZARIY ASOSLARI (Marketing Journal, 2026)
Mazkur maqolada agroklaster tushunchasining nazariy asoslari, uning klassik sanoat klasteridan farqli jihatlari hamda jahon va Oʻzbekistonda agroklasterlarning shakllanish dinamikasi tahlil qilingan. Tadqiqot doirasida ilmiy adabiyotlarning tizimli tahlili, statistik maʼlumotlarning qiyosiy tahlili va SWOT-tahlil usullaridan foydalanilgan. Natijada agroklasterning olti oʻziga xos xususiyati, boshqaruvning yetti asosiy tamoyili aniqlangan, shuningdek amaliyotda uchraydigan institutsional muammolar tizimlashtirilgan. Niderlandiya, Yevropa Ittifoqi va Turkiya tajribasi asosida Oʻzbekiston uchun amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.