MINTAQAVIY IQTISODIYOTDA YUQORI QOʻSHILGAN QIYMATLI MAHSULOTLAR EKSPORTINI RIVOJLANTIRISH STRATEGIYALARI (Marketing Journal, 2025)
Mazkur tadqiqotda mintaqaviy iqtisodiyotda yuqori qoʻshilgan qiymatlimahsulotlar eksportini rivojlantirishning nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilindi.Tadqiqot mahsulot fazosi va iqtisodiy murakkablik konsepsiyalariga tayangan holdaOʻzbekiston eksport tarkibidagi tarkibiy oʻzgarishlarni baholadi. Tahlil natijalarieksport portfelining diversifikatsiyalanishi, texnologik jihatdan murakkab mahsulotlarulushining ortishi hamda yangi eksport yoʻnalishlarining shakllanishi iqtisodiyrivojlanishga ijobiy taʼsir koʻrsatganini tasdiqladi. Toʻqimachilik sanoati misolidaqayta ishlash chuqurligini oshirish va tayyor mahsulotlar ulushini kengaytirishimkoniyatlari aniqlandi. Tadqiqot natijalari yuqori qoʻshilgan qiymatli eksportniragʻbatlantirish, global qiymat zanjirlarida ishtirokni kengaytirish va iqtisodiymurakkablik darajasini oshirish mintaqaviy iqtisodiy oʻsishning muhim omiliekanligini koʻrsatdi.