THE PLACE AND ROLE OF FARMER'S MARKET TRADE IN SATISFIING BUYERS' REQUESTS (Marketing Journal, 2025)
Maqolada tadbirkorlikni rivojlantirish sharoitida aholiga xizmat koʻrsatish sohalaridan biri boʻlgan dehqon bozori ni rivojlanish jarayonlari va u ning ijtimoiy - iqtisodiy samaradorligini oshirish masalalari koʻrilgan boʻlib, muomala sohasi da tijorat munosabatlarini yanada samarali tartibga solish uchun dehqon bozori imkoniyatlari dan samarali foydalanishga eʼtibor qarat ilgan, shu bilan birgalikda , qishloq xoʻjaligi mahsulotlarini sotuvchilar bilan xaridorlar oʻrtasidagi munosabatlar ning maqsadlar ini hisobga olgan holda, bu jarayonn i amalga oshirish uchun eng qulay shart -sharoitlar yarati sh imkoniyatlari oʻrganilgan .
Keywords: free market; entrepreneurship; farmersʼ market; socio -economic efficiency; trade sphere; commercial relations; selling price; monetary revenue; effective regulation; agricultural products; sellers and buyers. 528