(untitled) (Журнал «Маркетинг», 2025)
Ushbu maqolada brend qiymatining tadbirkorlik faoliyatidagi ahamiyati va uni aniqlash usullari tahlil qilingan. Brend qiymatini baholashda bozorga asoslangan, daromadga asoslangan, xarajatga asoslangan hamda Net Promoter Score (NPS) kabi yondashuvlardan fo ydalanildi. Namangandagi “Ideal” brendi misolida amaliy hisob - kitoblar olib borildi va brend qiymati turli metodlar orqali aniqlanib, qiyosiy natijalar taqdim etildi. Tadqiqot natijalari shuni koʻrsatdiki, daromadga asoslangan yondashuv brend qiymatini ani qroq baholash imkonini beradi va uzoq muddatli rivojlanish salohiyatini koʻrsatadi.