(untitled) (Журнал «Маркетинг», 2026)
Mazkur maqolada Oʻzbekiston hududlarining ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanish darajasi asosiy statistik koʻrsatkichlar orqali tahlil qilingan. Tadqiqot jarayonida hududiy yalpi mahsulot, iqtisodiy faol aholi ulushi, bandlik darajasi, aholi jon boshiga oʻrtacha daromad, real daromad oʻsishi hamda kambagʻallik darajasi kabi indikatorlar oʻrganildi. Tahlil natijalari hududlar oʻrtasida ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanish darajasi boʻyicha maʼlum tafovutlar mavjudligini koʻrsatdi. Ayrim hududlarda iqtisodiy salohiyat, daromadlar va bandlik darajasi yuqori boʻlsa, boshqa hududlarda ushbu koʻrsatkichlarning pastligi kuzatildi. Tadqiqot natijalariga asoslanib hududlar oʻrtasidagi ijtimoiy-iqtisodiy nomutanosiblikni kamaytirish hamda hududiy rivojlanishni taʼminlash boʻyicha ilmiy xulosalar shakllantirildi.