(untitled) (Журнал «Маркетинг», 2026)
Mazkur maqolada mintaqaviy iqtisodiyotda tibbiy turizm orqali yangi ish o‘rinlari yaratish mexanizmlari tahlil qilindi. Tadqiqot jarayonida tibbiy turizmning bandlikka ta’siri bevosita, bilvosita va induksion yo‘nalishlar bo‘yicha baholandi. Xalqaro tajriba asosida sektorning multiplikatsion samarasi hamda xizmatlar eksportiga qo‘shayotgan hissasi aniqlandi. O‘zbekiston sharoitida tibbiy turizmni rivojlantirishning huquqiy va institutsional asoslari o‘rganildi. Natijalar mintaqaviy darajada klaster tizimini shakllantirish, infratuzilmani rivojlantirish va kadrlar salohiyatini oshirish muhim ekanini ko‘rsatdi. Tadqiqot yakunida tibbiy turizm orqali bandlikni kengaytirishga qaratilgan amaliy takliflar ishlab chiqildi.