(untitled) (Журнал «Маркетинг», 2026)
Mazkur tadqiqotda Oʻzbekiston sharoitida sunʼiy intellekt va raqamli texnologiyalar integratsiyasi orqali ijtimoiy-iqtisodiy samaradorlikni oshirish strategiyalari tahlil qilindi. Tadqiqot davomida sanoat, sogʻliqni saqlash, taʼlim, moliya va davlat boshqaruvi sohalarida raqamli texnologiyalarning qoʻllanilishi baholandi. Sunʼiy intellektning resurslardan foydalanish samaradorligi, xizmatlar sifati va boshqaruv qarorlarini qabul qilish jarayonlariga taʼsiri oʻrganildi. Natijalar raqamli texnologiyalarni joriy etish ishlab chiqarish unumdorligini oshirganini, xizmatlar koʻrsatish sifatini yaxshilaganini va iqtisodiy jarayonlarni optimallashtirganini koʻrsatdi. Tadqiqot natijasida raqamli infratuzilmani rivojlantirish, inson kapitalini mustahkamlash, innovatsion ekotizimni qoʻllab-quvvatlash va sunʼiy intellekt texnologiyalarini keng joriy etish boʻyicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqildi