(untitled) (Журнал «Маркетинг», 2026)
Ushbu maqolada moliyaviy tashkilotlarda inson kapitalidan samarali foydalanish imkoniyatlari ilmiy asosda tahlil qilingan. Tadqiqot maqsadi - rivojlangan va rivojlanayotgan mamlakatlardagi bank va moliya sektorida inson kapitalini boshqarishning zamonaviy yondashuvlarini qiyosiy tahlil qilish va Oʻzbekiston moliyaviy tashkilotlari uchun ilmiy asoslangan tavsiyalar ishlab chiqishdan iborat. Tadqiqotda empirik va miqdoriy usullar, shu jumladan korrelyatsion-regressiya tahlili, ekspert baholash va benchmarking metodologiyasidan foydalanilgan. Natijalar shuni koʻrsatadiki, inson kapitaliga yoʻnaltirilgan investitsiyalar moliyaviy tashkilotlarning samaradorligini oʻrtacha 23-31% ga oshiradi. Oʻzbekiston bank sektorida inson kapitali boshqaruvining asosiy muammolari aniqlangan: kadrlar aylanmasi yuqori darajasi (34,7%), raqamli kompetensiyalar yetishmasligi (67% xodimlarda), strategik kadrlar rejalashtirish tizimining zaifligi. Tadqiqot natijalari Oʻzbekistondagi moliyaviy tashkilotlar uchun inson kapitalini rivojlantirishning integrativ modelini taklif etadi.