(untitled) (Журнал «Маркетинг», 2026)
Mazkur maqolada global integratsiya sharoitida savdo xizmatlarini rivojlantirish imkoniyatlari tahlil qilindi. Tadqiqot davomida globallashuv, raqamli transformatsiya va xalqaro integratsiyaning savdo xizmatlariga ta’siri o‘rganildi. Statistik va taqqoslama usullar asosida xizmatlar sektorining iqtisodiy o‘sishdagi o‘rni baholandi. Natijalar savdo xizmatlari iqtisodiyotning muhim tarkibiy qismi ekanini va elektron savdo hamda logistika infratuzilmasi rivoji imkoniyatlarni kengaytirganini ko‘rsatdi.Raqobat muhiti va institutsional omillar samaradorlikka bevosita ta’sir ko‘rsatgani aniqlandi. Tadqiqot savdo xizmatlarini rivojlantirishda tizimli yondashuv zarurligini asoslab berdi.