(untitled) (Журнал «Маркетинг», 2026)
Ushbu ishda hududlar oʻrtasidagi ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanish darajasidagi nomutanosibliklarni aniqlashda raqamli monitoring tizimlaridan foydalanish masalalari koʻrib chiqiladi. Tadqiqotda hududiy koʻrsatkichlarni yigʻish, tahlil qilish va baholash jarayonida zamonaviy raqamli texnologiyalarning ahamiyati yoritiladi. Raqamli monitoring tizimlari yordamida hududlar rivojlanishidagi farqlarni tezkor aniqlash va ularni kamaytirishga qaratilgan qarorlar qabul qilish imkoniyatlari tahlil qilinadi. Natijada, hududiy rivojlanishni samarali boshqarishda raqamli monitoring tizimlaridan foydalanish muhim omil ekanligi asoslab beriladi.