(untitled) (Журнал «Маркетинг», 2026)
Mazkur tadqiqotda korxonalar faoliyatida innovatsion marketingni joriy etishning nazariy va amaliy mexanizmlari kompleks tahlil qilindi. Tadqiqotning maqsadi - innovatsion marketing vositalarining korxona raqobatbardoshligiga taʼsirini baholash va uni joriy etishning samarali modelini ishlab chiqishdan iborat. Ishda SWOT va PEST tahlil, qiymat zanjiri modeli hamda raqamli marketing indikatorlari asosida tizimli yondashuv qoʻllanildi. Tadqiqot natijasida innovatsion marketingni joriy etish korxonalarda savdo hajmini oshirish, mijoz sodiqligini mustahkamlash hamda bozor ulushini kengaytirishga xizmat qilishi ilmiy asoslandi. Ishning ilmiy yangiligi sifatida innovatsion marketingni sanoat korxonalari sharoitida integratsiyalashgan boshqaruv modeli taklif etildi. Olingan natijalar sanoat korxonalarida marketing strategiyasini takomillashtirishda amaliy ahamiyatga ega.