(untitled) (Журнал «Маркетинг», 2026)
Ushbu maqolada turizm xizmatlar bozorining rivojlanish xususiyatlari va turizm turlarining diversifikatsiyalashuvi jarayonlari nazariy hamda amaliy jihatdan tahlil qilingan. Tadqiqotda turizm bozorining iqtisodiy mohiyati, uning nomoddiylik, majmuaviylik, mavsumiylik va raqamli transformatsiya sharoitidagi institutsional oʻzgarishlari atroflicha yoritilgan. Shuningdek, turizm turlarini diversifikatsiya qilishning strategik ahamiyati, bozor barqarorligini taʼminlashdagi oʻrni va iqtisodiy samaradorligi ilmiy asoslangan. Turizm turlarini kengaytirish talab segmentlarini diversifikatsiya qilish, mavsumiylik taʼsirini yumshatish, turizm sohasini strategik rejalashtirish, bozorni raqobatbardosh rivojlantirish va barqaror iqtisodiy oʻsishni taʼminlash va yuqori qoʻshilgan qiymat yaratish imkonini berish boʻyicha taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan.