(untitled) (Журнал «Маркетинг», 2026)
Zamonaviy iqtisodiyot sharoitida barqaror biznes muhitini shakllantirish iqtisodiy rivojlanishning muhim shartlaridan biri hisoblanadi. Barqaror biznes modeli investitsiya faolligi, mehnat resurslari salohiyati, davlatning fiskal siyosati va makroiqtisodiy barqarorlik kabi omillar bilan uzviy bogʻliqdir. Ushbu tadqiqotda iqtisodiy oʻsishning asosiy koʻrsatkichi sifatida yalpi ichki mahsulot (YaIM) tanlanib, unga taʼsir etuvchi asosiy makroiqtisodiy omillar — asosiy kapitalga investitsiyalar, mehnat resurslari, davlat xarajatlari hamda valyuta kursi oʻrtasidagi bogʻliqlik ekonometrik usullar yordamida empirik tahlil qilingan. Tadqiqotda 2015-2024-yillar oraligʻidagi statistik maʼlumotlar asosida logarifmik OLS regressiya modeli qoʻllanildi. Tadqiqot natijalari iqtisodiy siyosatni takomillashtirish, investitsiya oqimlarini samarali yoʻnaltirish hamda barqaror biznesni rivojlantirish strategiyalarini ishlab chiqishda muhim ilmiy-amaliy ahamiyatga ega.