(untitled) (Журнал «Маркетинг», 2026)
Ushbu maqolada Oʻzbekiston sanoat korxonalarida menejment tizimini modernizatsiya qilish jarayonlari iqtisodiy va tashkiliy jihatdan tahlil qilindi. Tadqiqotda Lean production tamoyillari va KPI tizimining joriy etilishi ishlab chiqarish samaradorligiga taʼsiri baholandi. “UzAuto Motors” AJ misolida 2017– 2024-yillar kesimida ishlab chiqarish hajmi, foyda va resurslardan foydalanish koʻrsatkichlari qiyosiy tahlil qilindi. Natijalar boshqaruv transformatsiyasi ishlab chiqarish hajmining oshishi va xarajatlarning optimallashuvi bilan bogʻliqligini ko‘rsatdi. KPI tizimi xodimlar faoliyatini natijaga yoʻnaltirganligi aniqlandi. Lean tamoyillari ortiqcha jarayonlarni qisqartirganligi kuzatildi. Tadqiqot sanoat korxonalarida samarali boshqaruv modelini shakllantirish uchun amaliy asos yaratdi.