(untitled) (Журнал «Маркетинг», 2026)
Maqolada Buxoro viloyati iqtisodiy rivojlanishida hududiy marketing mexanizmini takomillashtirish masalalari tadqiq etilgan. Hududiy marketing hududning iqtisodiy va kommunikatsion salohiyatini integrallashgan holda boshqarish mexanizmi sifatida talqin etilgan. Tadqiqotda HUDMI kompozit indeksi hamda LQ, ΔLQ va CAGR koʻrsatkichlari asosida hududlar oʻrtasidagi tafovutlar baholandi. Tahlil natijasida hududlarni differensial boshqarish, strategik paketlar ishlab chiqish, KPI monitoring va 2030-yilgacha moʻljallangan rivojlanish yoʻnalishlari boʻyicha takliflar ishlab chiqildi.