(untitled) (Журнал «Маркетинг», 2026)
Maqolada inklyuziv transformatsiyaning iqtisodiy mohiyati va nazariy asoslari tahlil qilindi hamda uning Oʻzbekiston iqtisodiyotidagi amaliy jihatlari oʻrganildi. Tadqiqot davomida iqtisodiy oʻsish va daromadlar tengsizligi oʻrtasidagi bogʻliqlik Jini koeffitsiyenti asosida baholandi. Inson kapitali, moliyaviy inklyuzivlik, institutsional muhit va raqamli iqtisodiyotning inklyuziv rivojlanishdagi roli aniqlashtirildi. Oʻzbekistonda amalga oshirilayotgan islohotlar natijasida iqtisodiy imkoniyatlarning kengayishi va ijtimoiy yoʻnaltirilganlikning kuchayishi kuzatilgani asoslandi. Tahlil natijalariga tayangan holda inklyuziv transformatsiyani yanada chuqurlashtirishga qaratilgan amaliy takliflar ishlab chiqildi.