(untitled) (Журнал «Маркетинг», 2026)
Mazkur maqolada aksiyadorlik jamiyatlarining raqobatbardoshligini oshirishda listing jarayoni va korporativ boshqaruv mexanizmlarining ahamiyati tahlil qilingan. Shuningdek, qimmatli qogʻozlar bozorida aksiyadorlik jamiyatlarining faoliyatini samarali tashkil etish, investorlar ishonchini oshirish, shaffoflik va ochiqlikni taʼminlash orqali kompaniyalar faoliyati samaradorligini yuksaltirish masalalari koʻrib chiqildi. Tadqiqot doirasida listing talablariga rioya qilish, korporativ boshqaruv standartlarini joriy etish va ularning aksiyadorlik jamiyatlari moliyaviy barqarorligi hamda investitsiyaviy jozibadorligiga taʼsiri tahlil etilgan. Natijada aksiyadorlik jamiyatlarining raqobatbardoshligini oshirishga qaratilgan taklif va tavsiyalar ishlab chiqilgan.