(untitled) (Журнал «Маркетинг», 2026)
Mazkur maqolada tijorat banklarining investitsiya strategiyasi doirasida kredit faoliyati tahlil qilindi. Banklar tomonidan real sektorni moliyalashtirishda kredit qoʻyilmalarining oʻrni, uzoq muddatli kreditlar ulushi va ularning tarmoqlar boʻyicha taqsimlanishi oʻrganildi. Kredit portfeli sifati, muammoli aktivlar darajasi hamda riskka tortilgan aktivlar koʻrsatkichlari baholandi. Tadqiqot natijalari banklarning kredit-investitsiya faoliyatini takomillashtirish, risklarni boshqarish samaradorligini oshirish va moliyaviy barqarorlikni mustahkamlash imkonini berishini koʻrsatdi. Amaliy takliflar kredit portfelini diversifikatsiya qilish va kapital yetarliligini kuchaytirishga qaratildi.