(untitled) (Журнал «Маркетинг», 2026)
Mazkur maqolada Oʻzbekistonda eksportga yoʻnaltirilgan oziq-ovqat mahsulotlari bozorida marketing tadqiqotlarini raqamli va innovatsion yondashuvlar asosida takomillashtirish masalalari tadqiq etilgan. Tadqiqotda anʼanaviy marketing usullarining cheklanganliklari tahlil qilinib, raqamli texnologiyalar, jumladan Big Data, sunʼiy intellekt va onlayn platformalar asosida yangi metodologik yondashuv taklif etilgan. Muallif tomonidan eksport bozorlarini segmentatsiya qilish, talabni prognozlash va marketing qarorlarini qabul qilishda zamonaviy analitik vositalardan foydalanish zarurligi asoslab berilgan.