(untitled) (Журнал «Маркетинг», 2026)
Ushbu maqolada korxonalarning investitsiya faoliyatini jadallashtirish orqali ularning moliyaviy barqarorligini taʼminlash va raqobatbardoshligini oshirish masalalari tadqiq etilgan. Investitsiyalarning moliyaviy natijalarga taʼsiri tizimli tahlil qilinib, kapital qoʻyilmalarning samaradorligini baholash indikatorlari va ularni maqbullashtirish yoʻllari taklif etilgan. Tadqiqot davomida investitsiya va moliyaviy barqarorlik oʻrtasidagi uzviy bogʻliqlikni ifodalovchi konseptual model ishlab chiqilgan boʻlib, u korxonalarning tashqi risklarga chidamliligini oshirishga xizmat qiladi.