(untitled) (Журнал «Маркетинг», 2026)
Maqolada Namangan viloyatida investitsiya dasturlari samaradorligini baholash va prognozlash masalalari oʻrganilgan. 2010-2024 yillar maʼlumotlari asosida ekonometrik model ishlab chiqilgan. Model viloyatda bandlik, korxonalar soni va aholi daromadlarining asosiy kapitalga investitsiyalar hajmiga taʼsirini aniqlaydi. Tadqiqot natijalariga koʻra, bandlik 1 foizga oshganda investitsiyalar 11,4 trillion soʻmga koʻpayadi. 2025-2030 yillarga prognoz qilingan investitsiyalar hajmi 222,4 trillion soʻmga yetishi kutilmoqda. Taklif etilayotgan baholash algoritmi Namangan viloyati hokimligi tomonidan joriy etilgan.