(untitled) (Журнал «Маркетинг», 2026)
Ushbu maqolada Oʻzbekiston Respublikasi qishloq xoʻjaligi sektori uchun uchta OLS trend, eksponensial trend va AR(3) autoregression ekonometrik modellarni ishlab chiqishga, hamda Cobb-Douglas ishlab chiqarish funksiyasi asosida omillar elastikligini baholashga bagʻishlangan. Model parametrlari Oʻzbekiston Respublikasi Milliy statistika qoʻmitasi 2015-2025 yillar maʼlumotlari asosida baholangan, toʻliq diagnostika oʻtkazilgan va 2026-2030 yillarga moʻljallangan prognoz parametrlari hisoblangan.