(untitled) (Журнал «Маркетинг», 2026)
Mazkur maqolada oziq-ovqat sanoati korxonalarini “yashil” iqtisodiyot tamoyillari asosida rivojlantirishda energiya samaradorligini oshirish yoʻllari tahlil qilindi. Tadqiqotda energiya resurslaridan foydalanish samaradorligini baholash uchun Green Efficiency Index (GEI) ishlab chiqildi va uning iqtisodiy mazmuni asoslandi. Natijalar energiya sarfi va sof tushum oʻrtasidagi bogʻliqlik korxona samaradorligiga sezilarli taʼsir koʻrsatishini koʻrsatdi. Tahlil davomida qayta tiklanuvchi energiya manbalari va energiya tejovchi texnologiyalarni joriy etish samaradorlikni oshirishi aniqlandi. Olingan xulosalar asosida oziq-ovqat sanoatida “yashil” energiya siyosatini kengaytirish va resurslardan oqilona foydalanish boʻyicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqildi.