(untitled) (Журнал «Маркетинг», 2026)
Maqolada mahalliy qurilish materiallarini ishlab chiqarishda innovatsion texnologiyalarni joriy etish masalalari tahlil qilindi. Unda investitsion faoliyatni boshqarish, ishlab chiqarishni modernizatsiya qilish va resurslardan samarali foydalanish yo‘nalishlari o‘rganildi. Tadqiqotda mahalliy xom-ashyo bazasini kengaytirish, energiya tejamkor texnologiyalarni qo‘llash va raqamlashtirish jarayonlari baholandi. Qurilish materiallari sanoatining rivojlanish tendensiyalari hamda jahon tajribasi asosida mintaqaviy imkoniyatlar aniqlashtirildi. Integratsiyalashgan boshqaruv mexanizmi taklif etildi va uning iqtisodiy samaradorlikka ta’siri asoslab berildi. Natijalar ishlab chiqarish hajmini oshirish, eksport salohiyatini kengaytirish va import o‘rnini bosuvchi mahsulotlar ulushini ko‘paytirishga xizmat qilishi qayd etildi.