(untitled) (Журнал «Маркетинг», 2026)
Mazkur maqolada ijtimoiy turizm faoliyatining shakllanishi va rivojlanishining nazariy asoslari oʻrganilgan. Tadqiqot jarayonida ijtimoiy turizm tushunchasining mazmuni, uning turizm tizimidagi oʻrni hamda ijtimoiy-iqtisodiy ahamiyati ilmiy manbalar asosida tahlil qilindi. Turli tadqiqotchilar tomonidan ilgari surilgan nazariy yondashuvlar qiyosiy tahlil qilinib, ijtimoiy turizmning asosiy tamoyillari va subyektlari tizimlashtirildi. Natijada ijtimoiy turizm turizm xizmatlaridan foydalanish imkoniyatlarini kengaytirish, jamiyatda ijtimoiy integratsiya jarayonlarini mustahkamlash hamda ichki turizm rivojlanishiga ijobiy taʼsir koʻrsatadigan muhim ijtimoiy-iqtisodiy yoʻnalish ekanligi asoslab berildi. Tadqiqot natijalari ijtimoiy turizmni rivojlantirishning nazariy jihatlarini yanada takomillashtirishga xizmat qiladi.