(untitled) (Журнал «Маркетинг», 2026)
Mazkur maqolada hududlarning ijtimoiy-iqtisodiy mutanosib rivojlanishida institutsional omillarning roli tahlil qilindi. Tadqiqotda formal va norasmiy institutlar hamda boshqaruv sifati ko‘rsatkichlarining hududiy iqtisodiy o‘sishga ta’siri baholandi. O‘zbekiston misolida 2017-2024 yillardagi islohotlar natijalari ko‘rib chiqildi. Tahlil natijalari institutsional sifatning oshishi investitsiya faolligi, mehnat unumdorligi va hududiy barqarorlikni kuchaytirganini ko‘rsatdi. Boshqaruv samaradorligi va tartibga solish sifati hududlararo tafovutlarni kamaytirishda muhim omil sifatida namoyon bo‘ldi. Tadqiqot yakunida hududiy siyosatni takomillashtirishga qaratilgan ilmiy asoslangan xulosalar ishlab chiqildi.