(untitled) (Журнал «Маркетинг», 2026)
Mazkur tadqiqotda turizm obyektlarini raqamli texnologiyalar asosida rivojlantirishning tashkiliy-iqtisodiy mexanizmlari oʻrganildi. Tadqiqot davomida raqamlashtirish jarayonining xizmat sifati, tezkorlik va iqtisodiy samaradorlikka taʼsiri tahlil qilindi. Onlayn bronlash tizimlari, mobil ilovalar va elektron toʻlov platformalarining joriy etilishi mijozlar qoniqish darajasini oshirgani va xizmat koʻrsatish vaqtini qisqartirgani aniqlandi. Statistik tahlil natijalari raqamlashtirilgan turizm obyektlarida mijozlar soni va daromad koʻrsatkichlari yuqori ekanligini koʻrsatdi. Shu bilan birga, infratuzilma, kadrlar va moliyaviy xarajatlar bilan bogʻliq cheklovlar mavjudligi qayd etildi. Tadqiqot yakunida raqamli transformatsiyani samarali amalga oshirish boʻyicha amaliy takliflar ishlab chiqildi.