(untitled) (Журнал «Маркетинг», 2026)
Mazkur maqolada uy-joy fondi tushunchasining nazariy-huquqiy mazmuni hamda uning rivojlanish bosqichlari tizimli tahlil qilindi. Tadqiqotda uy-joy fondining shakllanish evolyutsiyasi, tasnif mezonlari va boshqaruv xususiyatlari tarixiy hamda qiyosiy yondashuv asosida o‘rganildi. Shuningdek, O‘zbekiston Respublikasida uy-joy fondining tarkibi, turlari va rivojlanish bosqichlari ilmiy asosda yoritildi. Tahlillar natijasida uy-joy fondining murakkab ijtimoiy-iqtisodiy tizim sifatida shakllangani hamda uning boshqaruv mexanizmlarini takomillashtirish zarurligi asoslab berildi.