(untitled) (Журнал «Маркетинг», 2026)
Mazkur maqolada raqamlashtirish jarayonining Yangi Oʻzbekistonni barpo etishdagi siyosiy-huquqiy va ijtimoiy-iqtisodiy oʻrni kompleks tahlil qilindi. Tadqiqotda elektron hukumat tizimi, raqamli iqtisodiyot va inson kapitalini rivojlantirish oʻrtasidagi oʻzaro bogʻliqlik asoslab berildi. Shuningdek, davlat boshqaruvida shaffoflikni taʼminlash, korrupsiyani kamaytirish va xizmatlar samaradorligini oshirishda raqamli texnologiyalarning roli koʻrsatildi. Tahlillar asosida Oʻzbekistonda raqamli transformatsiya bosqichlari, infratuzilma rivoji hamda IT sohasi eksport salohiyati baholandi. Natijada raqamlashtirish iqtisodiy oʻsish drayveri, ijtimoiy tenglikni taʼminlovchi omil va davlat boshqaruvini modernizatsiya qiluvchi vosita sifatida namoyon boʻlgani aniqlandi. Muammolar sifatida raqamli tafovut, kiberxavfsizlik va kadrlar yetishmovchiligi qayd etildi.