(untitled) (Журнал «Маркетинг», 2026)
Mazkur maqolada turizm qishloqlarini rivojlantirishning xorijiy tajribasi va uni O‘zbekiston sharoitida qo‘llash imkoniyatlari tahlil qilindi. Tadqiqotda Italiya, Yaponiya, Ispaniya va Janubiy Koreya modellari qiyosiy o‘rganildi. Ularning asosiy jihatlari sifatida joylashtirish tizimi, mahalliy hamjamiyat ishtiroki, xizmatlar integratsiyasi va barqaror boshqaruv mexanizmlari ajratib ko‘rsatildi. Olingan natijalar qishloq turizmi resurslarga emas, balki kompleks xizmatlar tizimiga asoslanishini tasdiqladi. Shuningdek, O‘zbekistonning mavjud normativ bazasi xorijiy tajribani moslashtirish uchun muhim asos ekani aniqlandi. Tadqiqot natijasida turizm qishloqlarini klasterlash, xizmatlar paketini kengaytirish va barqarorlik indikatorlarini joriy etish bo‘yicha takliflar ishlab chiqildi.