(untitled) (Журнал «Маркетинг», 2026)
Mazkur maqolada yashil iqtisodiyot va barqaror rivojlanish sharoitida hududdagi sanoat korxonalari faoliyatini boshqarishning tashkiliy-iqtisodiy mexanizmi tadqiq qilindi. Tadqiqotda ESG boshqaruvi, xalqaro hisobot standartlari, yashil moliya va sirkulyar iqtisodiyot yondashuvlari o‘rganildi. Korxonalar faoliyatini ekologik, iqtisodiy, ijtimoiy va boshqaruv ko‘rsatkichlari asosida baholovchi integral barqarorlik indeksi ishlab chiqildi. Natijalar sanoat korxonalarini barqaror, o‘rtacha barqaror va xavfli toifalarga ajratish imkonini berganini ko‘rsatdi. Shuningdek, “Yashil universitet - Yashil korxona - Aholi” modeli asosida hududiy klaster mexanizmi taklif qilindi. Tadqiqot natijalari yashil investitsiyalarni jalb qilish, resurs samaradorligini oshirish va hududiy sanoat siyosatini takomillashtirish uchun amaliy asos bo‘lib xizmat qilgan.