(untitled) (Журнал «Маркетинг», 2026)
Mazkur maqolada neyromarketing vositalarining isteʼmolchilar xarid qaroriga taʼsiri “PREMIER ELECTROTECH” brendi misolida tahlil qilindi. Tadqiqot davomida vizual identifikatsiya, reklamadagi emotsional triggerlar va sensorli marketing elementlarining isteʼmolchi xulq-atvoriga taʼsiri soʻrovnoma asosida baholandi. Olingan natijalar brend logotipi, mahsulot dizayni va emotsional reklama isteʼmolchilarda ishonch va xarid motivatsiyasini shakllantirishini koʻrsatdi. Ayniqsa, mahsulotning yoqimli hissiyot uygʻotishi xarid ehtimolini oshiruvchi muhim omil sifatida aniqlandi. Tadqiqotda neyromarketing vositalarini mahalliy maishiy texnika bozoriga moslashtirishning amaliy ahamiyati asoslandi. Shuningdek, isteʼmolchi bilan emotsional kommunikatsiyani kuchaytirish va brend xabardorligini oshirish boʻyicha ilmiy xulosalar ishlab chiqildi.