(untitled) (Журнал «Маркетинг», 2026)
Zamonaviy bozor iqtisodiyoti sharoitida marketing faoliyatini takomillashtirish har bir xoʻjalik yurituvchi subyekt uchun strategik ahamiyatga ega boʻlib, bu jarayon korxonalarning raqobatbardoshligini oshirish, bozor ehtiyojlarini oʻrganish hamda isteʼmolchilar bilan samarali munosabatlarni shakllantirishni taʼminlaydi. Ushbu maqolada marketing faoliyatini modernizatsiyalashning asosiy yoʻnalishlari, innovatsion yondashuvlar, marketing menejmentining ilgʻor tamoyillari va ularni amaliyotda tatbiq etish mexanizmlari yoritilgan. Tadqiqot marketing konsepsiyalarini zamonaviy iqtisodiy muhit talablari asosida qayta koʻrib chiqish zaruratini asoslaydi hamda marketing faoliyatini takomillashtirishda axborot texnologiyalarining oʻrni tahlil qilinadi.