(untitled) (Журнал «Маркетинг», 2026)
Mazkur maqolada kichik biznes subyektlari faoliyatiga xorijiy investitsiyalarni jalb etishning institutsional mexanizmlarini takomillashtirishning ilmiy asoslari tahlil qilindi. Tadqiqot davomida Namangan viloyati misolida 2017-2024-yillardagi xorijiy investitsiyalar oqimi, kichik biznesning investitsion faolligi, bandlik va eksport koʻrsatkichlari oʻrganildi. Xorijiy kapitalning kichik biznes subyektlari samaradorligiga taʼsiri statistik va korrelyatsion tahlil usullari yordamida baholandi. Tadqiqot natijalari xorijiy investitsiyalar kichik biznesning texnologik yangilanishi, ishlab chiqarish samaradorligi va eksport salohiyatini oshirishda muhim omil boʻlganini koʻrsatdi. Investitsion Samaradorlik Indeksi modeli ishlab chiqildi hamda hududiy investitsion siyosatni takomillashtirish boʻyicha ilmiy-amaliy takliflar shakllantirildi.