(untitled) (Журнал «Маркетинг», 2026)
Mazkur maqolada Oʻzbekiston porolon bozori rivojlanishining asosiy tendensiyalari, marketing muhiti va raqobatbardoshlik omillari ilmiy tahlil qilindi. Tadqiqot davomida global poliuretan koʻpik bozori dinamikasi, isteʼmolchilar talabi, ekologik marketing strategiyalari va mahsulot differensiyalashuvining zamonaviy yoʻnalishlari oʻrganildi. “Egida Simakh Phars” korxonasi misolida Porterning beshta kuch modeli va SWOT tahlili asosida korxonaning bozor pozitsiyasi baholandi. Tahlillar natijasida mahsulot sifati, ortopedik xususiyatlar, ekologik xavfsizlik va raqamli marketing kommunikatsiyalari korxona raqobatbardoshligining asosiy omillari ekanligi aniqlandi. Shuningdek, ijtimoiy tarmoqlar marketingi, premium mahsulotlar segmentini rivojlantirish va ekologik mahsulotlarni bozorda joylashtirish istiqbolli yoʻnalish sifatida baholandi. Tadqiqot natijalari porolon sanoatida marketing strategiyalarini takomillashtirish va korxonalarning bozor ulushini oshirish boʻyicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqishga xizmat qildi.