(untitled) (Журнал «Маркетинг», 2026)
Maqolada raqamli iqtisodiyot sharoitida iste’molchi ehtiyojlarining transformatsiyalashuvi hamda xarid qaroriga ta’sir etuvchi omillar tahlil qilingan. Tadqiqotda restoran xizmatlari misolida A.Maslou ehtiyojlar iyerarxiyasining zamonaviy raqamli muhitdagi o‘zgarishlari o‘rganilgan. So‘rovnoma, korrelyatsion va regressiya tahlili asosida reyting, vizual kontent, brend nufuzi va ijtimoiy ehtiyojlarning iste’molchi tanloviga ta’siri baholangan. Natijalarda raqamli muhitda ijtimoiy ehtiyojlar va o‘zini namoyon qilish omillari xarid qarorida ustuvor ahamiyat kasb etgani aniqlangan. Milliy restoranlar faoliyatida funksional va emotsional qiymat uyg‘unlashgani asoslangan. Tadqiqot restoran marketingida raqamli kommunikatsiyalar, milliy qadriyatlar va ijtimoiy ta’sir omillarini integratsiyalash zarurligini ko‘rsatgan.