(untitled) (Журнал «Маркетинг», 2026)
Mazkur maqolada moliyaviy xizmatlar koʻrsatishning mintaqaviy xususiyatlari hamda ularning iqtisodiy rivojlanishga taʼsiri tahlil qilingan. Tadqiqot davomida hududlarda bank, sugʻurta, mikromoliya va raqamli moliyaviy xizmatlarning rivojlanish darajasi, ulardan foydalanish imkoniyatlari va mavjud tafovutlar oʻrganilgan. Tahlillar natijasida moliyaviy xizmatlar samaradorligi iqtisodiy infratuzilma, raqamli texnologiyalar, moliyaviy savodxonlik va aholining daromad darajasi bilan bogʻliqligi aniqlangan. Buxoro viloyati misolida hududiy iqtisodiy va ijtimoiy omillarning moliyaviy xizmatlarga taʼsiri baholangan. Tadqiqotda raqamli moliyaviy xizmatlarni kengaytirish, moliyaviy inklyuziyani oshirish va hududiy strategiyalarni takomillashtirish mintaqaviy iqtisodiy faollikni kuchaytirishga xizmat qilishi asoslab berilgan.