(untitled) (Журнал «Маркетинг», 2026)
Mazkur maqolada ishlab chiqarish jarayonlarini tartibga solishda innovatsion yondashuvlarning nazariy asoslari va amaliy ahamiyati tahlil qilingan. Tadqiqot davomida Lean Manufacturing, Six Sigma, Business Process Reengineering, Open Innovation hamda Sanoat 4.0 konsepsiyalarining ishlab chiqarish samaradorligiga taʼsiri oʻrganilgan. Adabiyotlar tahlili asosida innovatsion yondashuvlarning strategik, taktik va operatsion qatlamlardan iborat integral modeli ishlab chiqilgan. Natijalar raqamli texnologiyalar, bilim boshqaruvi va tashkiliy innovatsiyalarni kompleks qoʻllash ishlab chiqarish samaradorligi hamda resurslar unumdorligini oshirishini koʻrsatgan. Tadqiqotda innovatsion yondashuvlarni ISO 9001:2015 standartlari bilan integratsiyalash korxonalarning raqobatbardoshligini kuchaytirishga xizmat qilishi asoslab berilgan.