(untitled) (Журнал «Маркетинг», 2026)
Mazkur tadqiqotda transport va axborot logistikasining oʻzaro bogʻliqligi tizimli yondashuv asosida tahlil qilindi. Unda logistika jarayonlarida raqamli texnologiyalar, sunʼiy intellekt, IoT va elektron platformalarning qoʻllanilishi natijasida iqtisodiy samaradorlik oshgani koʻrsatildi. Tadqiqot davomida Oʻzbekiston transport-logistika tizimining rivojlanish tendensiyalari, amaldagi raqamli platformalar hamda xalqaro tajribalar oʻrganildi. Natijalarda transport va axborot oqimlarining integratsiyasi yetkazib berish muddatlarini qisqartirgani, xarajatlarni kamaytirgani va boshqaruv sifatini yaxshilagani aniqlandi. Raqamli transformatsiya jarayonida uchraydigan muammolar baholandi hamda ularni bartaraf etishga qaratilgan tavsiyalar ishlab chiqildi. Tadqiqot transport-logistika tizimini modernizatsiya qilish va milliy iqtisodiyot raqobatbardoshligini oshirish yoʻnalishlarini asoslab berdi.