(untitled) (Журнал «Маркетинг», 2026)
Mazkur maqolada raqamli iqtisodiyot sharoitida korxonalarning marketing va savdo faoliyatini sunʼiy intellekt texnologiyalari asosida boshqarish metodologiyasi takomillashtirildi. Tadqiqot davomida marketing jarayonlarida mashinali oʻqitish, katta maʼlumotlar analitikasi, tavsiya tizimlari va bashoratli modellashtirish imkoniyatlari tahlil qilindi. Natijalar sunʼiy intellekt texnologiyalari mijozlarni segmentlash, talabni prognozlash, shaxsiylashtirish va marketing samaradorligini oshirishga xizmat qilganini koʻrsatdi. Marketing va savdo boshqaruvining yopiq siklli “MUDDAT” modeli ishlab chiqilib, uning qaror qabul qilish sifati hamda biznes natijalariga ijobiy taʼsiri asoslandi. Tadqiqot korxonalarning raqobatbardoshligini oshirishda sunʼiy intellektning muhim ahamiyatini tasdiqladi.