(untitled) (Журнал «Маркетинг», 2026)
Mazkur maqolada O‘zbekistonda raqamli xizmatlar ko‘rsatuvchi korxonalarning huquqiy, ijtimoiy va iqtisodiy jihatlari tahlil qilindi. Tadqiqotda raqamli xizmatlarning shakllanishi, elektron hukumat infratuzilmasi, normativ-huquqiy asoslar va xizmatlar sohasining qo‘shilgan qiymat ko‘rsatkichlari o‘rganildi. Natijalar raqamli xizmatlar aholiga qulaylik yaratgani, davlat xizmatlari tezkorligini oshirgani va iqtisodiy samaradorlikni kuchaytirganini ko‘rsatdi. Elektron platformalar, raqamli imzo va davlat xizmatlari portali korxonalar faoliyatining shaffofligi hamda samaradorligini oshirishga xizmat qilgani asoslandi. Tadqiqot raqamli infratuzilmaning xizmatlar sektorini rivojlantirishdagi muhim o‘rnini ilmiy jihatdan yoritdi.